tisdag 10 november 2009

Rullskidor och vaccinering.

Ett bra, men blöt och skitigt pass på rullskidorna. Körde 12 km enbart stakåkning, känner att jag har arbetet upp en bra teknik och bra styrka i överkroppen. Det var även tid för vaccination mot A (H1N1) a.k.a. den nya influensan och svininfluensan, när man vaccinerar sig får man en lapp med information om ev. biverkningar, där man kan utläsa följande:

"Mycket vanlig symtom (1 av 10); smärta, rodnad, svullnad eller lokal förhårdnad vid injektionsstället, huvudvärk, trötthet, feber, muskelvärk, ledvärk."

"Vanlig symtom (1 av 100): värmekänsla, klåda eller blåmärke vid injektionsstället, ökad svettning, frossa, influensaliknande symtom, svullna körtlar i halsen, armhåla eller ljumsken."

"Mindre vanlig symtom (1 av 1000): stickningar eller domningar i händer eller fötter, sömnighet, yrsel, diarré, kräkningar, magont, sjukdomskänsla, klåda, utslag, allmän sjukdomskänsla, sömnlöshet."

Det skulle vara intressant att veta vad "sjukdomskänsla" är för något och hur den skiljer sig från "allmän sjukdomskänsla".

Hoppas symtomen lyser med sin frånvaro så det blir mer träning i veckan.

Med sprutan i högsta hugg
/Andreas

2 kommentarer:

  1. Lite kul det här att Svininfluensan, som den hette förr, har fått ett nytt namn precis som Andreas skrev, "Den Nya Influensan".

    Antar att det har något att göra med att kapitalistsvinen har bytt namn till "De Nya Moderaterna", men är inte säker...?

    /Nils

    SvaraRadera
  2. Lyder som noget jeg har fået tilbudt på mail mange gange...

    Mycket vanlig symtom (1 av 10); rodnad, svullnad eller lokal förhårdnad

    Hmm Hvad er det du har fået? Har du set at julefrokosten er flyttet til Øksnehallen?

    SvaraRadera